Klassiska italienska lasagne är nog en av godaste som finns. Riktigt krämig och gott.
recept för 6 portioner
500 g lasagneplattor
500 g nötfärs
2 stora morötter
2 selleristjälkar
1 gul lök
4 st vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 msk timjan
1 tsk oregano
3 st lagerblad
2 st buljongtärning köttsmak
0,5 dl olivolja
salt och peppar
3 dl vatten
Béchamelsås
50 smör
4 msk vetemjöl
8 dl mjölk
400 g ost
muskot, finriven.
Gör så här: satt ugnen 200 grader
Skala löken, vitlöken och hacka fint. Finhacka morötterna och selleristjälkar. Hetta upp olja i en djup kastrull och fräs färsen. Tillsätt löken och vitlöken och låt fräsa en stund. Lägg i de torra kryddorna och tomatpurén, morötter, selleri och fortsätt att steka under omrörning. Tillsätt de krossade tomaterna, vattnet och smula ner buljongtärningen. Låt koka under lock i 30 minuter.
Såsen börjar med att smälta smöret i en kastrull och röra ner mjölet. Späd med mjölken under vispning. Låt såsen koka i cirka 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt, och tillsätt sedan 1,5 dl ost i såsen.
Varva köttfärssås, lasagneplattor och bechamelsås i en ugnsform, där du avslutar med bechamelsås och den återstående osten. Gratinera i ugnen i 25-30 minuter. Låt lasagnen stå i 5-10 minuter innan du skär i den.
Hoppas ska smaka.
5 Responses
När ska morötterna i?
Står inget om selleristjälkarna heller
tack att du hör av dig. Nu är det fixat recept , hoppas att ska smaka
Hej! Tack för alla goda recept Khadija! Må Allah belöna dig. Använder du färska eller torra lasagneplattor i receptet?
ja torra lasagneplattor