Mandel och kokos kaka med saffran

Kök

Afrikansk

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Enkel

Mjuk kaka med saffran. Godaste

Instruktioner

Lättbakat  mandel och kokos kaka med saffran.

 

 

 

8-10 bitar

Ingrediensen

 

 

3 st ägg

2 dl strösocker

2 dl mandel mjöl

2 dl kokos mjöl

1 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 dl natural yoghurt

1 ,5 dl natural olja

0,5 g saffran  (  du kan minska mängden av saffran  )

salt

Glasyr

1,5 dl florsocker

1 msk citronsaft.

Garnera med valfritt bär.

 

 

 

Gör så här

Vispa ägg och strö socker tills blandningen är pösig. Tillsätt yoghurt, olja och de torra ingredienserna. Blanda försiktigt med en slev tills allt går ihop. Mortla saffran med en nypa socker och tillsätt 1 tsk kokande vatten. Häll över saffransblandningen i smeten. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 35 minuter. Blanda florsocker och citronsaft i en skål och bred glasyren över kakan när den svalnat helt.

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier