Den kladdigaste och godaste kladdkakan med vit choklad, serveras med lättvispad grädde och färska hallon. Det bästa med denna kladdkaka är att den är så enkel att blanda ihop, och sedan sköter ugnen resten.
ingredienser
200 g smör
100 g vit choklad
2,5 dl strösocker
0,5 g saffran
2,5 dl vetemjöl
3 st ägg
2 tsk vanilj socker
1 ml salt
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader och klä en ugnsform (24 cm). Lägg åt sidan.
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna en stund. Tillsätt saffran och choklad, och blanda runt. I en annan bunke, blanda ihop mjöl, vaniljsocker, strösocker och salt. Häll över det smälta smöret och knacka i ägget direkt. Blanda tills allt går ihop till en tjock smet.
Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 27 minuter, eller tills kanten är gräddad men mitten är lite vobblig. Låt kladdkakan svalna helt och ställ den i kylen över natten. Vispa grädden fluffig och servera med färska hallon och den vispade grädden. Hoppas att ska smaka