Den krämigaste, lenaste och godaste chokladpuddingen. Det är svårt att beskriva med ord – man måste smaka själv, för det är sååå himla gott
Ingrediensen
4 dl vispgrädde
1 dl strösocker 8( du kan minska mängden )
6 st ägg gula
150 g mörk choklad
1 tsk vaniljsocker
nypa salt
topping
kola sås
flingsalt
Gör så här
Separera äggula från äggvita. I en kastrull, blanda äggula, strösocker och vispgrädde. Koka ihop på medelvärme i 10-15 minuter och vispa ständigt under tiden. Ta bort kastrullen från spisen och tillsätt chokladen, vaniljsocker och salt. Blanda ordentligt. Häll upp i små serveringsglas och ställ in i kylen i minst 2-3 timmar. Toppa med kolasås och flingsalt, och njut.
Tips
Om du ska servera chokladpudding med kolasås, så rekommenderar jag att minska mängden strösocker. Men om du serverar den med lättvispad grädde fungerar det bra att behålla mängden socker.”