Det finns inget godare och nyttigare än att äta det du har lagat eller bakat. Nyckeln till att spara mer pengar och äta nyttigare är att laga hemlagad mat eller baka själv. Denna granola gör jag när jag äter sockerfritt. I tre månader äter jag vad jag vill och inte så noga sockerintag och då kör jag en hel månad utan socker. Jag älskar det, och min kropp mår bra av det.”
Ingrediensen
2 stora äpple
3 dl havregryn
0,5 dl rapsolja eller avokadoolja, kokosolja
1,5 tsk kanel
1 tsk kardemumma
Nötter förslag
1 msk linsfrön
1 msk chiafrön
1 dl pumpakärnör
1 dl rostat kokosflakes
1,5 dl torkat tranbär
1 dl russin
1 dl valnötter.
Så här gör du
Börja med att sätta ugnen på 175 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Riv äpplena med rivjärn och kläm ut nästan all vätska. Tillsätt havregryn, kanel, kardemumma, salt och olja. Blanda ihop och fördela granolan på plåten. Rosta granolan i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Efter 20 minuter, blanda gärna runt varje 10 minuter annars kan äppelskalet bränna lätt.
Ta ut plåten och tillsätt dina favoritnötter. Låt svalna och förvara granolan i en lufttät burk. Hoppas det ska smaka!
Tips
Du kan tillsätta sirap, honung om du vill ha mer sötma.