Varmt välkommen till sockerfria månaden!
Här kommer jag att dela med mig av de rätter jag äter under hela månaden. Jag förbereder mina måltider, allt från frukost, lunch och middag till mellanmål. Detta underlättar för mig att veta vad jag ska äta när jag blir hungrig och gör att jag slipper stoppa i mig vad som helst.
Denna laxrätt är en av de rätter jag lagar när jag har en sockerfri månad. Var tredje månad uteslutar jag vitt socker och syftet är inte viktminskning utan att rensa min kropp från alla sötsaker jag åt de två månaderna innan. Jag känner mig mycket piggare och sover bättre , är du med socker fritt månaden om svarat är JA så tycker jag att följe oss@vitt socker nej Tack instagram. vi är redan närmare 400 peroner mindre än 24 timmar. sååå peppat och ser fram emot detta .
Ingredienser:
- 400 g lax
- 2 st citroner (zest)
- 1/2 citronsaft
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 tesked paprikapulver
- 2 teskedar xawaash (somalisk kryddblandning) – kryddan kommer snart att finnas i min webbshop
- 2 msk olivolja
- 2 msk persilja eller koriander
- Salt och peppar
Satt ugen 225 grader
Blanda alla ingredienser till marinaden. Torka av laxen med hushållspapper och krydda med salt och peppar. Häll över marinaden och låt stå i 30 minuter, gärna längre. Lägg laxen i en ugnsform och sätt in i ugnen i 17 minuter. Servera med önskat tillbehör.