Sticky Toffee Pudding utan socker.
Ingredienser
200 g dadlar
2 st ägg
3 dl mjölk
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
50 g smör
0,5 dl rapsolja
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
Kolasås
45 g dadlar
35 g smör
2 tsk kakao
2 dl vispgrädde
nypa salt
2 msk kokos
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form, och strö över riven kokos.
- Börja med att koka mjölken i en kastrull. Ta bort kärnorna från dadlarna och lägg dem i en skål. Häll över den kokande mjölken och tillsätt bikarbonat. Låt stå i 20 minuter.
- Mixa dadlarna med en stavmixer tills du får en slät puré. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda ordentligt.
- Fördela smeten i en form och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
- Blanda alla ingredienserna till såsen och koka i 5-7 minuter. Mixa såsen slät.
- Ta ut kakan och nagga den med en gaffel för att göra små hål. Häll över såsen och strö på riven kokos. Låt stå i 15 minuter så att kakan får suga upp all god sås.
- Servera med en klick vispad grädde och extra kolasås. Hoppas att ska smaka