Brödbollar fyllda med choklad och tranbär – för den ultimata kombon av sött och saftigt!
Ingrediesen
7 dl vetemjöl
2,5 dl mjölk
1 msk jäst
2 msk strösocker
2 ägg
30 g smör
1 tsk salt
Fyllingen
1 dl chocolate knappar
1 dl tranbär
zezt från apelsin
1 gula ägg och lite vatten
smör att pensla efter gräddningen
Gör så här
Värm mjölken till fingerhet och tillsätt jäst och socker. Låt stå i 5 minuter. I en annan bunke, blanda vetemjöl och salt. Häll över mjölkblandningen, ägg och arbeta degen i 5 minuter. Tillsätt smöret och arbeta degen ytterligare 5 minuter. Låt jäsa i 30 minuter.
Arbeta degen på en mjölad yta och tillsätt choklad, tranbär och apelsinzest. Vik ena sidan av degen över den andra och knåda lätt. Dela degen i 6 stora bollar eller 8 mindre bollar. Lägg bollarna i en ugnsform med bakpapper under. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
Blanda äggula och lite vatten i en skål. Pensla brödet med äggulan och grädda i 25-30 minuter i 200 grader.
Pensla brödet med smör och låt svalna. Hoppas det smakar!