Fluffiga, mjuka och fulla av smak

Kök

Afrikansk

Tid

60 min

Portioner

7

Svårighet

Enkel

Otroligt mjuka och riktigt goda brödbollar! Hoppas de smakar!

Instruktioner

Brödbollar fyllda med choklad och tranbär – för den ultimata kombon av sött och saftigt!

 

 

Ingrediesen

 

7 dl vetemjöl

2,5 dl mjölk

1 msk jäst

2 msk strösocker

2 ägg

30 g smör

1 tsk salt

 

Fyllingen

1 dl chocolate knappar

1 dl tranbär

zezt från apelsin

1 gula ägg och lite vatten

smör att pensla efter gräddningen

 

Gör så här

 

 

Värm mjölken till fingerhet och tillsätt jäst och socker. Låt stå i 5 minuter. I en annan bunke, blanda vetemjöl och salt. Häll över mjölkblandningen, ägg  och arbeta degen i 5 minuter. Tillsätt smöret och arbeta degen ytterligare 5 minuter. Låt jäsa i 30 minuter.

Arbeta degen på en mjölad yta och tillsätt choklad, tranbär och apelsinzest. Vik ena sidan av degen över den andra och knåda lätt. Dela degen i 6 stora bollar eller 8 mindre bollar. Lägg bollarna i en ugnsform med bakpapper under. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.

Blanda äggula och lite vatten i en skål. Pensla brödet med äggulan och grädda i 25-30 minuter i 200 grader.

Pensla brödet med smör och låt svalna. Hoppas det smakar!

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier