German pancakes med bär

Kök

Afrikansk

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Enkel

German pancakes

Instruktioner

Söndagsfrukost eller brunch – helgens höjdpunkt! Inget slår en tallrik med tyska pannkakor, perfekt för att starta dagen på bästa sätt.

 

 

Ingredienser:

2 dl vetemjöl

3 ägg

3,5 dl mjölk

1 msk strösocker

2 dl blandade bär

40 g smör

1 tsk malen kardemumma

En nypa salt

1 msk mandelmassa (kan uteslutas)

 

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg smöret och bären i en stekpanna och sätt in den i ugnen i 10 minuter så att smöret smälter och bären mjuknar.
  3. Under tiden, vispa ihop ägg, socker och hälften av mjölken i en bunke tills det är ordentligt blandat.
  4. Tillsätt vetemjölet, kardemumma  och en nypa salt, och blanda försiktigt för att få en slät smet utan klumpar.
  5. Häll i resten av mjölken och rör om tills allt är väl blandat.
  6. Ta ut stekpannan med smör och bär ur ugnen och häll över smeten.
  7. Grädda i ugnen i 20-25 minuter, eller tills pannkakan har fått fin färg och är genomgräddad.
  8. Riv gärna över mandelmassa om du vill, och servera med lättvispad grädde.

 

 

Vad tyckte du om receptet?

2 Responses

  1. Hej. Tack för inspiration. Ser mycket gott ut. Ska testa!
    Ps. Kardemumman är inte med i beskrivningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier