msemmen Nordafrikanska tunbröd

Kök

Afrikansk

Tid

0 min

Portioner

4

Svårighet

Enkel

Såå himla goda tunnbröd

Instruktioner

Det nordafrikanska tunnbrödet – ett måste på ramadanbordet! Denna läckra, luftiga och gyllenbruna delikatess är en tradition som för samman familj och vänner under den heliga månaden.

 

 

Ingredienser:

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl finmalet mannagryn
  • 2,5 dl vatten
  • 1 tesked jäst
  • 1 tesked strösocker

Till bakningen:

  • 3 msk smör
  • 1 msk olja
  • 2 msk mannagryn

Gör så här:

  1. Börja med att blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt vattnet lite i taget och arbeta degen för hand i cirka 10 minuter, tills den är smidig.
  2. Dela degen i 8 lika stora bitar och forma dem till bollar. Lägg bollarna på en bricka, ringla över lite olja och täck med plastfolie. Låt degen vila i 30 minuter.
  3. Olja din arbetsbänk och lägg en degboll på den. Platta ut bollen lätt och pensla den med cirka 1 tesked smör- och oljeblandningen.
  4. Ringla över lite mer olja och börja platta ut bollen från mitten och utåt tills du får en tunn fyrkant.
  5. Strö över lite mannagryn på den platta degen.
  6. Stek pannkakorna på hög värme, en sida i taget, tills de får en fin gyllenbrun färg.

 

Serveras med smör och honung eller tillbehör

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier