Ramazan Pidesi

Kök

Afrikansk

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Enkel

Fluffiga och otroligt gott bröd

Instruktioner

Ramazan pidesi är ett traditionellt turkiskt bröd som är särskilt populärt under den muslimska fastemånaden Ramadan.

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser

1,5 dl Vatten

1 dl Mjölk  ljummet

1,5   tsk Jäst

1 tsk bakpulver

2 tsk Socker

6 dl Vetemjöl

0,5 tsk salt

Topping 

2 msk Yoghurt

1 Äggula

Svart sesamfrön på toppen av brödet.

 

Recept

Blanda mjölk, vatten, jäst och socker. Låt stå i 5 minuter.
Blanda ihop mjöl, salt och hääl över i mjölkblandning . Knåda i cirka 10 minuter för hand.
Täck degen med en bakduk och låt jäsa i 30 minuter, tills den har dubblat sin storlek.

Forma brödet – Dela degen i två delar och forma dem till runda, platta bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Vispa ihop äggula och yoghurt, pensla bröden och gör ett rutmönster med fingrarna. Strö över svarta sesamfrön.

Grädda – Sätt ugnen på 200 grader och grädda i 20–25 minuter, tills brödet är gyllenbrunt.

Låt svalna – Ta ut brödet och låt det vila på ett galler innan servering.

Perfekt att njuta av med smör, ost eller till en god soppa!

Hoppas att ska smaka

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier