Bur salid- Somaliska friterad bollar som smaksätta med kardemumma

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

I vanliga fall använder man jäs i degen och det brukar jäsa 1,5 timmar men här använder jag bakpulver så det tar cir 15 minuter att göra allt.

Recepten

3,5 dl mjöl
1 dl Turkisk yoghurt
0,5 salt
1msk socker
1,5 tsk bakpulver
2 msk olja
1 tsk kardemumma
3 -4 msk vatten
Olja att fritera

Blanda ihop mjöl, salt , socker ,bakpulver, kardemumma och blanda väl. Tillsätt yoghurt, olja, och vatten. Arbete degen ordentligt till smidig deg. Kavla ut degen och använda ett glass att forma bollarna eller kniv. Värma upp oljan i stor kastrull och fritera bollar 1- 2 minuter per sida.
Strö över florsocker och servera.

Hoppas att ska smaka!

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier