Kyckling satay med jordnötssås

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Smakrik och supergod kyckling satay som marineras över natten med massa goda kryddor. Du kan grillar i ugnen eller på grillen och serveras godaste jordnötssås.

Recept

600 g kycklingfilé
1 stjälk citrongräs ( bara mjuka delen)
2 msk olja
2 msk soya
1 msk tamarind pasta
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
2 st vitlök pressat
1 msk råsocker
1 tsk sesamolja
1 msk limesaft.

Jordnötssås

2 msk slätt jordnötssmör
2 dk kokosmjölk/ kokosgrädde
2 tsk röd currypasta
1 msk fisksås
1 msk råsocker.

( blötlagga träpinne 30 minuter innan grillen )

 

Gör så här

Hacka citrongräs och lägg i en matberedare tillsammans med vitlök, olja, soya, tamarind pasta, spiskummin, koriander, limesaft och socker. Mixatill puré. Skär kycklingfilé i strimlor och häll över marineraden, blanda väl och täcke med plastfolie och låt stå i kylen över natten eller minst 2 timmar.

Sätt ugnen grillfunktion på medelhögt.

Blanda ihop ingredienser till jordnötssås i en kastrull. Hetta upp försiktigt under omrörning till slätt sås. Smaka av eventuellt mer salt och peppar mer limesaft.Får inte koka såsen. Tillsätt varmt vatten i såsen om det behövs.

Grilla kycklingspett på ugngrillen ca 15 minuter tills kyckling är genomstekt.

Servera gärna genast med med ny kokt jasmine rice och hackad grönsaker.

Hoppas att ska smaka!

Vad tyckte du om receptet?

4 Responses

  1. Ojoj..det blev vansinnigt gott!👌🏻 marinaden ersatte jag ”tamarind pastan” med en egengjord: 1/2 msk brun farinsocker och en 1/2 msk limejuice. Lät ligga över natt. Såsen tog jag lite extra av gordnötssmöret, använd crunchy för det var vad jag hade hemma. Blev otroligt uppskattat och kommer att göras många gånger. Tack för ett toppen recept!

  2. Ojoj..det blev vansinnigt gott!👌🏻
    I marinaden så fanns inte tamarind pastan i min butik så jag gjorde en egen ”tamarind-pasta” egengjorda: 1/2 msk brun farinsocker och en 1/2 msk limejuice. Lät allt ligga över natt. Såsen tog jag lite extra av gordnötssmöret, använd crunchy för det var vad jag hade hemma och tillade lite varmt vatten. Blev otroligt uppskattat och gott kommer absolut att lagas många gånger igen. Tack för ett toppen recept!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier