Sabaayad är liknande Indiska chapati.
Perfekt för stranden / picknick, det är bara att frysa och tar framme när du vill.
Recepten för sabaayad
6 dl mjöl
4 dl kokande vatten
1 smk socker
1 tsk salt
2 msk olja.
Olja/smör stekning.
Gör så här
Blanda ihop mjöl, salt, socker och olja i en bunke. Häll över kokande vatten och blanda med slev tills allt går ihop.
Häll över på bordet och arbeta ca 5 minuter.
Tryck bilder för se hela
Skär 9 st och forma bollar
Låt vänta 10 minuter.
Kavla bollarna till fyrkantig och smörja i mitten med smälta smör. Vik ihop en sidan mot andra sidan.
Och vik mot båda långa sidan som bild oven.
När du är klart med alla låt dem vila 10 minuter.
Det är dags att steka. Kavla igen precis som du kavlat tidigare. Stek med torr stekpannan och pensla med smör när du vänder den. Upprepa tills du är klart med allt.
Jag har serverat med mungbönor gryta och se recept nästa inlägg
12 Responses
så gott jag älskar SabaayaD , tack för recepten
Tack själv
En av de bästa recept på sabaayad tusen tack fina Khadija
Åh vad glad jag blir, tusen tack snälla
Första gång jag gjorde mjuk sabayad
Åh tack vad kul att tyckte om.sååå glad jag blir.
Jättegoda och roliga att göra! Men hur får man degen att inte kladda? Jag försökte bearbeta den ordentligt men blev ändå tvungen att ha i ganska mycket mer mjöl.
Hej! det är så olika från mjöl till mjöl. Kanske din mjöl behövde inte hela dl vatten.
Toppen recept! Första gången jag lyckades göra sabayad och jag är vanligtvis en katastrof i köket 😂 tusen tack för detta.
Åh van kul att höra tack snälla
Tack för recept! Första gången att lyckas för mig också 🙂
åh vad kul att höra, tack själv.