Sabaayad – Somaliska tunnbröd som serveras hett mungbönor gryta

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Sabaayad är liknande Indiska chapati.
Perfekt för stranden / picknick, det är bara att frysa och tar framme när du vill.

Recepten för sabaayad

6 dl mjöl
4 dl kokande vatten
1 smk socker
1 tsk salt
2 msk olja.
Olja/smör stekning.

Gör så här

Blanda ihop mjöl, salt, socker och olja i en bunke. Häll över kokande vatten och blanda med slev tills allt går ihop.
Häll över på bordet och arbeta ca 5 minuter.

Tryck bilder för se hela

Skär 9 st och forma bollar

Låt vänta 10 minuter.

Kavla bollarna till fyrkantig och smörja i mitten med smälta smör. Vik ihop en sidan mot andra sidan.

Och vik mot båda långa sidan som bild oven.

När du är klart med alla låt dem vila 10 minuter.

Det är dags att steka. Kavla igen precis som du kavlat tidigare. Stek med torr stekpannan och pensla med smör när du vänder den. Upprepa tills du är klart med allt.

 

Jag har serverat med mungbönor gryta och se recept nästa inlägg

Vad tyckte du om receptet?

12 Responses

  1. Jättegoda och roliga att göra! Men hur får man degen att inte kladda? Jag försökte bearbeta den ordentligt men blev ändå tvungen att ha i ganska mycket mer mjöl.

  2. Toppen recept! Första gången jag lyckades göra sabayad och jag är vanligtvis en katastrof i köket 😂 tusen tack för detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier