Tikel gomen – Ethiopian och Eritrea vegetarisk grytan

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Man servera tillsammans med andra grytor vid injera. Det passar också med rise.

1/2 vitkål
3 st potatiser
2 stora morötter
1 lök
2 st vitlök
1 gröna chilli
1 tsk koriander
1 tsk spiskummi
0,5 tsk gurkmeja ( kan uteslutas)
Salt och peppar
3 msk olja. Plus olja att steka Potatisen
1 dl vatten

Gör så här

Skala
Potatisen och dela lagom stora bitar.
Stek i olja Potatisen tills den fått fin färg.
Tar ut och lägg åt sidan.

Hetta upp olja i kastrull och fräsa löken, lägg i vitlök och stek under omrörning. Tillsätt hackade vitkålen , morötter, chilli som su delat i mitten och stek tills dem är mjuk. Krydda alla kryddor , lägg tillbaka Potatisen, vatten och låt koka 5 minuter. Smaka av salt och peppar.

Hoppas att det ska smaka!

Vad tyckte du om receptet?

3 Responses

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier