Chapati – Östafrikanska tunnbröd

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Hela Östafrikanska länder använder den bröden såsom Kenya, Uganda, mozambique och även i Somalia har sin egen varsion. Min tolkning Uganda. En riktigt saftigt och jättegod.

 

 

 

 

 

Recept

5 dl mjöl

2 msk socker ( kan uteslutas)

0,5 tsk salt

3 msk olja

2 dl + 2 msk  ljummet vatten.

 

Gör så här

Blanda alla torra ingredienser  i en skål och blanda väl.

Tillsätt  olja och vatten och arbeta degen minsta 10 minuter.

Dela  brödet små bollar och lägg i en fat.

Pensla med olja faten och lägg  bollarna. Täcka med plastfolie.

Låt  degen vila degen 20 minuter.

Kavla bröd så här stor och pensla olja hela degen

Rulla degen hela vägen.

Snurra som en bullar och försätt

Dags att att steka brödet.

Tryck lite med handen och kavla.

Stek bröd med torr stekpannan och pensla med olja innan du vänd den.   Fortsätt tills alla brödet är klara.

 

Hoppas att ska smaka!

 

Vad tyckte du om receptet?

19 Responses

  1. Går det att använda annat mjöl då jag är glutenintolerant så funderar jag på majsmjöl ❤

  2. Hej. Jag bor i Oslo o min kollega från Trinidad lagar också såna. Hon kallar det för Japata/Japati. Så har hun mango, potatis o kyckling som hon lägger i. Mums.

      1. Bröden heter Chapati i Pakistan också. Min pappa kommer därifrån och vi är uppvuxna med dessa bröd som han gjorde ofta. Älskar att äta det med grytor! Ska prova detta receptet och hoppas jag får fram rätt smak.

  3. Äntligen min favorit tunnbröd som jag alltid ville lära mig hur man lagar, tack!!!<333

  4. Älskar dessa, gör det gärna med en Green gram gryta (gröna linser) som jag lärde mig i Kenya. Men undrar bara, min deg blir ofta väldigt kletig så den är svår att hantera. Brukar du använda mer olja eller mer mjöl för att underlätta då?

    1. Åh vad roligt att höra, tack för det. Det är så olika från mjöl till mjöl men använda gärna mindre mängd mjöl nästa gång.
      Använda du mer mjöl risken är att brödet bli kompakt.

  5. Så otroligt bra recept, tack för det! Fantastiskt gott och kul att göra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier