Koreanska köttfärs med ris och stekt brysselkål.

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Koreanska färs är lättlagat, smakrikt och jättefavorit hos oss.

Lagar den rätten en gång i vecka för att mina barn älskar det.

Recept

500 g nötfärs/ vegofärs

4 msk soja sås

2 msk mörk soja

2 msk brunsocker

1 msk risvinäger

6 st vitlök finhackat

1 msk färsk ingen fara

1 msk sesamolja

1 gul lök finhackat

3 st salladslök

olja

salt och peppar

 

Här är det såsen som jag använder.

 

Gör så här

Skala  vitlöken, löken och finhacka.

Blanda ner alla ingrediensen i färsen  förutom sesamolja och låt marinerar 30 minuter men helst  2- 3 timmer.

Hetta upp olja i stekpannan tills det bli riktigt värmt och lägg i färsen. Rör runt ordentligt  tills klumpfri köttet. Låt steka 15 minuter eller tills all vätska suget in.  Tillsätt hackade salladslöken, sesamoljan och smaka av salt och peppar.

Servera gärna jasmin ris och valfri grönsaker.

 

Hoppas att ska smaka.

Vad tyckte du om receptet?

10 Responses

  1. Har inte lagat mat på länge men var bara tvungen att testa denna. Bland det godaste jag lagat på länge! Tack för inspirationen! 🙂

  2. Hej!
    Ser supergott ut 😋 Håller på att tillreda nu med att marinera köttet. Tänkte bara fråga hur du för med Brysselkålen. Står inget om det i receptet? Steks de separat?

    1. Hej! tack snälla, Jag kokat kål med lättsaltat vatten och sedan kryddat sesamolja och soja och peppar och strö över lite sesamfrön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier