Basbaas cagaar är en grön chili sås som man äter nästan alla måltider i Somalia. Det är jätte lätt förbereda och du kan ha i kylen mer 2 veckor och det passar i dem flesta rätter som extra sås vid sidan.
Recept
150 g små gröna chili
2 dl mango färska / frysta
6 st vitlök
1 gul lök
2 st tomater
3 msk vinäger
1 msk socker
2-3 dl färska koriander
0,5 tsk salt
citronsaft från två citroner.
Gör så här
Tvätta och hacka alla ingrediensen och lägg i matberedare.
Använda du frysta mango så måste du tina ordentligt.
Mixa tills allt går ihop, mixa inte för länge då bli det pure konsistens. Häll över i en glasburk och förvara i kylen.
10 Responses
M.a det ser jette god ut, är jätte sugen, längtat länge. Ska göra nu insha allah tack Abaayo❤🙏
Tack själv abaayo
Vilken vinäger är bäst för den?
Hej! Jag använde vit vinäger men passar också äppelcidervinäger
Masha allah walaashey ilaah haku siyaadiyo cilmigaaga.
Aamin allaha kaa aqbalo inshalah. Mahadsanid abaayo
Sååååå starkt…..
Ja, det är det faktiska men du kan minska mängden av chili och byta ut gröna paprika.
💕