Mexikanska kycklingsoppa.

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Den här soppa är en av godaste jag vet, lätt att tillaga  och passar till små, stora och  dessutom  passar perfekt att frysa ner.

 

 

 

Recept

400 g kycklingfilé

1 liter kycklingbuljong

3 dl vatten

150 g majs

2 dl gröns ärtor

1 röd paprika

1 gul paprika

2 st morötter

1 gul lök

3 st vitlöksklyftor

2 st färska tomater

2 msk tomatpuré

300 g mixed bönor  avrunna och sköljda

1 tsk mald kummin

1 tsk paprika pulver

1 tsk oregano

1 tsk cayennpeppar

3 st lagerblad

1 tsk limezest  och 2 msk limesaft

2 msk färska Koriander

salt och peppar

olja till stekning.

 

Gör så här

 

Lägg i kyckling, lagerblad, vatten och buljong i en stor kastrull och lägg på locket, låt koka ca 20  minuter på medelvärme.

Finhacka morötter, paprikor, tomater , löken och vitlök.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek hackade grönsaker. Tillsätt alla torra kryddor och tomatpuré  och stek underomrörning.

Ta upp  kyckling och skär små tärningar eller strimlor . Lägg  stekta grönsaker, hackade kyckling, majs , gröna ärtor och bönorna   i buljongen.

Smaka av salt, peppar   och tillsätt koriander, limezest och limesaften.  Låt sjuda ca 5- 10 minuter.

Servera med färska bröd eller som den är.

 

Hoppas att ska smaka.

 

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier