Malawax- Somaliska pannkakor

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Malawax  – tunna pannkakor med smak av kardemumma. Barndomsfavoriter , mamma lagade alltid till mellanmål eller frukost.

Såå otroliga goda, bred med lite smör och strö  över lite socker / honung  med medan dem är varma.

Den klassiska malawax stekar man olja men har stekte både smör och olja, tycker att bli ännu godare.

 

 

Recept

4 dl mjöl

6 dl mjölk

1 tsk kardemumma mald

2 msk socker

2 msk olja

2 st ägg

nypa salt

smör och olja vid stekningen.

 

Gör så här

 

Blanda i en bunke mjöl, socker, kardemumma och salt. En annan bunke vispa ägg och tillsätt mjölk, olja och häll över i mjöl blandning lite i taget. Rör tills smeten är  klumpfri. Hetta upp olja, smör stekpanna stek pannkakor tills fått fin färg och pensla med smör  innan du vänder. Upprepa tills du har använt upp all smet.

Servera valfri tillbehör.  Vanliga fall är smör  och socker som vi servera i Somalia men funkar lika bra sylt och grädde.

 

Hoppas att ska smaka!

 

 

Vad tyckte du om receptet?

21 Responses

  1. MashaAllah jag brukar äta Malawax varje kväll men med din recept bli det mycket god i kväll 😋

  2. Du är så kreativ och duktig med dina recept. Ska testa detta för söndagsbrunchen!

  3. Tackar dig min syster för din recept som du delade med dig. Ska prova direkt 🙂

  4. Lagade idag och det blev supergott, kommer definitivt göra igen!
    Passade toppen med lönnsirap 🙂
    Tack bästa Khadija!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier