Silviakaka- En mjuk sockerkaka med krämig och len glasyr.

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Denna kaka är sådant kaka som jag vill  gärna bjuder  till stora och små. Såå enkel att baka men otroligt saftigt och riktigt gott.

Den klassiska Silvia kaka har man ju  kokos  på toppning men har testat med pistagenötter. SÅÅÅ GOTT.

 

 

Recept

4,5 dl mjöl

3 dl socker

1 msk vaniljsocker

1 msk bakpulver

5 st ägg

2 dl mjölk

1 skalat från citron zest

nypa salt.

Glasyr 

200 g smör

2,5 dl florsocker

3 st ägg gula

1 msk vaniljsocker

1 dl pistagenötter finhackat / kokos.

 

Gör så här

Sätt ugnen 175 g .

Klä en  långpanna, 32 gånger 23 cm, med bakplatspeppar.

Blanda ihop i en bunke mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt, lägg åt sidan.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Rör ner ljummet mjölk.

Sikta ner mjöl blandning, rör till en jämna smet och häll den i formen.

Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Glasyr:

Smälta smör ,socker i en kastrull  på låg varm , tillsätt vaniljsocker och ta bort kastrullen  från spisen och rör ner äggulan och vispa kraftigt tills krämen tjocknar.

Viktigt att inte koka krämen. Låt svalna krämen lite. Häll glasyren över kakan och strö över hackade pistagenötter eller kokas.

Servera direkt eller förvara i kylen.

 

Hoppas att ska smaka!

 

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier