Somaliska småkakor är såå enkla att baka och du har säkert alla ingredienser i ditt kök. Dem här är klassiska kakor som man bakar till Eid, stora festar och vid bröllop osv. Har alltid hemma och dem håller länge. Supergoda tillsammans med Somaliska te.
Testa gärna. vill du halvera recept funkar det utmärkt.
Detta recept räcker för många portioner
900 g smör smält
6 st ägg
1 kg florsocker
3 msk vaniljsocker eller kardemumma mald dunkar också.
1 msk bakpulver
1,7 kg mjöl.
Gör så här
Börja med att värme smör på låg värme och lägg åt sidan.
Tar en djup och stor skål som rymmer alla ingredienser. Lägg i ägget, smöret, florsocker, vaniljsocker och blanda väl. Tillsätt mjölet och bakpulver lite i taget och arbeta tills allt går ihop för handa. Det tar ungefär 10 minuter. Förbered vilka forma du tänkte använder och ugnsform. Du behöver inte bakplåtspapper på ugnsform. Satt ugnen 250 g. Lägg degen i maskin och forma precis som du önskar. baka i mitten av ugnen 7-10 minuter.
Låt svalna helt och försvara kakorna i burk.
Använder denna maskin för att forma olika form,
du hittar framst utländska affären.
2 Responses
Hej!
Jag har fått smaka på dessa av en granne och då med en typ av marmelad/gelé som smakade kardemumma…. Vad kan det vara?
Det måste nog vara xalwao. Xalwo är Somaliska godis och har mjuk konsistens och väldigt söt.