Saftigaste och godaste kycklingfilé som marineras härligt kryddblandningen och till det serveras med olika chilisås och ugnrostat potatis.
Ni måste bara testa , riktigt gott
Recept för 4 portioner
650 g kycklingfiléer
2 msk rapsolja
4 st vitlöksklyftor riven
1 msk ingefära riven
1 msk xawaash kryddblandning
1 msk tomatpuré
1 tsk gurkmeja
2 msk vispgrädde
1 tsk salt
1 tsk peppar
2 msk färska koriander.
Gör så här
Börjar med att blanda ihop ingredienser till marineraden i en skål och skär kycklingen lagom stora bitar.
Lägg kyckling i påse och häll över marinerat. Säg till att kyckling marineras ordentligt. Ställe kyckling i kylen över natten.
Satt ugnen 225 g och gärna grillfunktioner. Blötlägg träspetten minst 30 minuter. Trä kycklingbitar på spetten och lägg dem på ugnsform som du lägd bakplåtspapper under. Grilla kyckling 12 – 15 minuter i ugnen. Har serverad med chilisås (basbaas cagaar ). Basbaas cagaar- Grön chilisås
4 Responses
Ska prova detta recept nästa gång jag ska grilla kyckling. Tack för receptet. Mvh Magnus
Vad kul hoppas att ska smaka, tack
Followed you through insta. Love your recipes! Especially the variety of healthy options you share 🙂 thanks 😊
Åh thanks 🙏 😊