Mbuzi meatball mshikaki- Kenyanska köttbullar

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Otroligt smakrikt vegetarisk köttbullar , har testat med vegofärs anammas formbar. Riktigt gott bullar  som  har serverat med Colombianska potatis sallad

 

 

Recept för 4 portioner

500 g vegofärs formbar

2 vitlöksklyftor

1 liten gul lök

1 dl ströbröd

1 ägg

1 tsk ingefära

1 tsk timjan färs

1 tsk rosmarin färsk

1 tsk salt

1 tsk peppar

olja och smör att steka

 

Tomatsås

3 msk tomatpuré

0,5 dl vatten

1/2 rödlök

1 tsk rosmin

salt peppar

2 smör

 

 

Gör så här

Tina upp färsen och blanda ihop alla ingredienser i färsen. Forma till bollar. Hetta upp olja, smör i en stekpanna och stek bullarna 3.4 minuter på både sidan.  Ta upp ut bullen och lägg åt sidan. En annan stekpanna  hetta upp smör och fräs löken något minut och tillsätt med tomatpuré rör runt. Lägg i rosmarin, salt och peppar och håll över vatten. Låt sjuda 2 minuter och lägg i köttbullar , smör och blanda runt. Smaka av salt peppar och avsluta med färska rosmin.  Servera önskat tillbehör.

 

Vad tyckte du om receptet?

4 Responses

  1. Men åh så gott! Jag ska bjuda min flickvän på denna rätt när vi ses nästa ggn. Har du tips på vad som passar till? Vi äter LCHF, så inget med en massa kolhydrater.
    Tack för alla dina goda recept, Khadija! Jag älskar att följa din instagram, för jag tycker det är så roligt att laga mat från alla världens hörn ♥️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier