Tofu tikka masala

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Tikka masala är  en av godaste och krämigastes gryta i Indiska köket. Att  byta kyckling mot tofu var  riktigt gott.

Lättlagat och vardagens mat som alla älskar både för barn och äldre.

 

 

 

 

 

Recept för 4 portioner

400 g tofu

3 st vitlöks

1  dl natural yogurt

1 msk ingefära riven

1 tsk curry pulver

1 tsk 0,5 tsk gurkmeja

1 tsk garam masala

salt och peppar.

 

Tomatsåsen

400 g krossade tomater

2 msk tomatpuré

1 gullök

4 st vitlök

1 msk ingefära

1 tsk garam masala

1 tsk paprika pulver

1 tsk gurkmeja

1 tsk koriander pulver

3 dl vispa grädde

2 msk koriander färsk

1 grönsaksbuljong tärning

salt och peppar

2 dl vatten

olja steka

 

Gör så här

 

Börjar med att torka tofu med hushållspapper och ordentligt och skär lagom stora.

Blanda alla ingredienser till tofu och låt marinera 30 minuter i kylen eller upp till 12 timmer.  Skala löken, vitlöken och ingefära och finhacka.

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken, vitlöken och ingefära och vänd i alla torra kryddor och rör runt lite. Lägg i tomatpuré och försätt steka under omrörning. Häll över krossade tomater, vatten och grädde. Smula ner buljongtärning och låt puttra 20 minuter.

Här kan du antingen rosta tofu i ugnen eller steka på stekpanna.   Om du rosta i ugn , satt ugnen 200g och rosta tofu 15 minuter.

Eller steka med lite olja i stekpanna. När tomatsåsen är klara så du vänd du tofu försiktigt och avsluta med färska koriander och smaka av salt peppar.

 

Hoppas att ska smaka!

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier