Toscansk kycklinggryta- Krämig kyckling med mycket parmesanosten

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Krämigastes och godaste kycklinggryta med parmesanosten. Vardagsmat som du lagar hur lätt som helst.  Ljuvligt och otroligt gott kyckling som passar till pasta,potatis och även bröd.

 

 

 

 

Recept 4 portioner

4 st kyckling file

2   dl vetemjöl

1 tsk oregano

1 tsk timjan

o,5 tsk paprika pulver

0,5 tsk ny malat svart peppar

2 st ägg

salt.

 

Krämigt parmesan sås

 

1 lök

2 st vitlöksklyftor

1 röd paprika

1 gul paprika

2 msk tomatpure

2 -3 dl vispgrädde

2 dl grönsaksbuljong/ vatten

2 dl parmesanosten

1 tsk oregano

1 tsk timjan

1 tsk paprika  pulver

1 buljongtärning

salt och peppar

olja

1 msk persilja att garnera

 

 

Gör så här  satt ugen 175 g

 

Börjar  med att klicka 2 ägg i skål och en annan skål blanda ihop mjöl och torra ingredienserna.  Salta  och peppar kyckling båda sidan. Vispa ägget med gaffel, vända kyckling med mjöl blandning och sedan äggsmeten.  Hetta upp olja i stekpanna och stek kycklingen 3- 4 minuter på både sidan. Lägg kyckling i en ugnsform och låt koka ugnen 25 minuter.

 

Under tiden förbereda såsen.  Skala löken, vitlöken och hacka fint. Skär strimlor paprikor.

Hett upp olja i samma stekpanna som  du stekt kyckling. Fräs löken något min och tillsätt sedan vitlök, paprikor och försätt steka under omrörning. Lägg i torra kryddor, tomatpuré och rör runt lite. Tillsätt grönsaksbuljong/ grädde och smula ner buljongtärning. Låt koka 10 min.

Tillsätt parmesanosten och smaka av salt och peppar, ta ut kyckling och lägg i den krämiga såsen. Lägg på locket och låt sjuda 5 minuter. Avsluta med hackade persilja och servera med pasta, potatis eller varför inte färska bröd.

 

 

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

8 Responses

  1. Det här tror jag på och skall laga detta på fredag – dock på hela kycklingar som jag benar ur utan att skada skinnet. Dessa binder jag till kuddar som får bli färdiga i en trång gryta i din sås. Till detta har jag i avsikt att laga luftigt persiskt ris av vilket jag kryddar en liten del med saffran för att få en stilig effekt och ljuvlig smak, förstås. Jag kommer igen för att berätta hur detta togs emot! Tack för receptet!

  2. Tack Khadija! Det blev så gott! Jag bytte ut vissa av ingredienserna så att det blev vegan. Det blev jättebra och alla tyckte det smakade gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier