Recept för 4 portioner
300 g kycklingfilé
3 dl kokta jasmin ris
1 gul lök
3 st vitlök
2 dl blandat grönsaker , ( som majs, gröna ärtor , olika paprika )
3 st salladslök
1 msk Sambal paste (chili paste )
2 msk ketjap manis – Indonesiska soja
1 buljong tärning
salt ouch peppar
3 msk natural olja
1 dl vatten
Så här gör du
Börjar att koka riset enligt instruktionen på förpackningen. Låt riset vara helt kallt .
Hacka löken , vitlöken och skär kycklingen strimlor
Hetta upp olja i en stor panna. Fräs löken , vitlöken något minuter , tillsätt kyckling och stek hög värme. Sänka värmen och lägg 1 msk ketjap (soja) och 1 tsk chili pasta och smula ner buljong . Rör om runt 3 min och häll över vatten. Låt koka 5 minuter. lägg i hackade grönsaker, salladslök, ris och resten av chili 🌶 men smaka innan du tillsätter. Blanda allt väl och njut. Har du ägg hemma , stek och servera tillsammans. jag hade inte ägg hemma.
4 Responses
Det är helt enkelt och gott. Tack din fantastiska receptet.
tack tack själv
Har lagat detta idag, så lättlagat och gott. Tack för dina receptet!
åh, vad kul att höra. tack själv.