Akoho Misy Sakamalao- ugnsstekt kycklingfilé från Madagaskar. älskar du vitlök? då kommer du bli förälskat denna rätt. Mycket vitlök och ingefära.
Recept för 4 portioner
600g kycklingfilé
10 st vitlöksklyftor
2 msk färsk ingefära
2 msk kokosolja
1 msk honung
Salt och peppar Kokosolja steka i
Smakrikt och otroligt god kycklingfilé som du marinera med bara 3 ingredienser. Recept för 4 portioner 600g kycklingfilé 10 st vitlöksklyftor 2 msk färsk ingefära 2 msk kokosolja 1 msk honung Salt och peppar Kokosolja steka i Gör så här Skala vitlöksklyftorna och ingefära och riva med rivjärn. Lägg i en skål honung, kokosolja och rivna vitlök, ingefära och blanda ordentligt. Torka kycklingfilé med hushållspapper och krydda salt och peppar båda sidan. Lägg kycklingfilé i påse och höll över marinerad. Ställa. Kycklingfilé in kylen över natten. Satt ugnen 150 g . Hetta upp kokosolja i en stekpanna och stek kycklingen med hög värme ca 2 minuter både sidan. Lägg kycklingfilé i ugnsform och baka in ugnen 15 minuter. Låt vila kycklingfilé 5 minuter. Servera gärna med god sallad och god chilisås. Hoppas ska smaka! #akohomisysakamalao #southafrica#africafood #chicken