Aloo palak- Indiska potatis och spenatgryta.

Kök

Asiatisk

Tid

0 min

Portioner

4

Svårighet

Enkel

Den här vegetarisk grytan är såå enkelt att tillaga och otroligt gott. Det passar att servera ris, bröd/ tunnbröd.  Nyttigt och super god vegan gryta.

Instruktioner

Recept för 4 portioner

 

5 st potatisar

1 gul lök

2 st vitlöksklyftor

1-2 st grön chili

1 msk ingefära

1 tsk paprika pulver

1 tsk spiskummin  hel

1 tsk curry pulver

2 st tomater mixat

2oo g färska spenat ( funkar även bra frysta  spenat)

1 grönsaker buljong

2 msk koriander färska

2 dl vatten

salt och peppar

olja till stekning

 

Gör så här

Skala potatisen och skär fina tärningar. Skala löken , vitlöken och finhacka. Riva ingefära.

Mixa tomaterna till slät och lägg åt sidan.  Heta upp olja i en stekpanna och stek potatisen tills dem fått fin färg.  Ta ut och lägg åt sidan.  Tillsätt mer olja vid behöv och fräs spiskummi nån min under omrörning, lägg i löken, vitlöken, och ingefära och försätt steka en stund. Tillsätt torra kryddor och rör runt lite. Lägg i mixade tomater och smula ner buljong. Lägg på locket och låt steka 5 min på medelvärme. Rör ner stekta potatisen, vatten och låt koka 5 minuter till. Vända i spenat ,koriander sjuda en stund. Smaka av salt och peppar. Servera gärna med önskat tillbehör.

 

Vad tyckte du om receptet?

4 Responses

  1. Hej! Ska ska man behålla skalet på tomaterna eller skala?

    Tack för en underbar blogg:)

  2. Det här var enkelt att laga, billigt och framför allt mycket gott. Vilka härliga recept och många på mat som är ny här i Sverige. Det blir välsmakande variation i grytorna. Jag önskar mig Khadjijas kokbok i julklapp.

  3. Tack fina du 🙂 både barnen och mannen tyckte om den. Smakar verkligen jätte gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier