Recept för 4 portioner
5 st potatisar
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
1-2 st grön chili
1 msk ingefära
1 tsk paprika pulver
1 tsk spiskummin hel
1 tsk curry pulver
2 st tomater mixat
2oo g färska spenat ( funkar även bra frysta spenat)
1 grönsaker buljong
2 msk koriander färska
2 dl vatten
salt och peppar
olja till stekning
Gör så här
Skala potatisen och skär fina tärningar. Skala löken , vitlöken och finhacka. Riva ingefära.
Mixa tomaterna till slät och lägg åt sidan. Heta upp olja i en stekpanna och stek potatisen tills dem fått fin färg. Ta ut och lägg åt sidan. Tillsätt mer olja vid behöv och fräs spiskummi nån min under omrörning, lägg i löken, vitlöken, och ingefära och försätt steka en stund. Tillsätt torra kryddor och rör runt lite. Lägg i mixade tomater och smula ner buljong. Lägg på locket och låt steka 5 min på medelvärme. Rör ner stekta potatisen, vatten och låt koka 5 minuter till. Vända i spenat ,koriander sjuda en stund. Smaka av salt och peppar. Servera gärna med önskat tillbehör.
4 Responses
Hej! Ska ska man behålla skalet på tomaterna eller skala?
Tack för en underbar blogg:)
Det här var enkelt att laga, billigt och framför allt mycket gott. Vilka härliga recept och många på mat som är ny här i Sverige. Det blir välsmakande variation i grytorna. Jag önskar mig Khadjijas kokbok i julklapp.
Tack fina du 🙂 både barnen och mannen tyckte om den. Smakar verkligen jätte gott.
Åh vad roligt att höra, tack att du hör av dig till mig, såå glad