
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 dl filmjölk
- 1 dl mjölk
- 1,5 tesked bakpulver
- 0,5 tesked bikarbonat
- 2 msk strösocker
- 1 tesked vaniljsocker
- 2 ägg
- 4 msk smör (smält)
- En nypa salt.
Så här gör du:
-
Blanda torra ingredienser:
- Blanda alla torra ingredienser (vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, socker, vaniljsocker och salt) i en bunke.
-
Tillsätt de blöta ingredienserna:
- Tillsätt filmjölk, mjölk, ägg och det smälta smöret. Rör om tills du får en jämn smet.
-
Stek pannkakorna:
- Hetta upp en panna på medelvärme och smörj med lite smör. Häll i smeten och stek pannkakorna på båda sidor tills de är gyllenbruna.
-
Servering:
- Servera med sirap och en klick smör. Njut!