Den kyckling är syrlig, sött och hett
800 g kycklingklubbor
4 st vitlök
2 stora lök
1 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
2 st tomater
1,5 dl apelsinsaft
2 tsk oregano
1 tsk timjan
3 st lagerblad
1 röd chilli, kan uteslutas
1 buljongtärning + svartpeppar
2 dl hett vatten
Olja att steka.
10- 12 st champinjoner
1/2 röd paprika
Gör så här
Krydda kyckling salt och peppar och stek med olja tills den får fin färg. Tar ut och lägg åt sidan, tillsätt mer olja i stekpannan och stek löken, vitlök nån minut. Lägg tomatpuré fräs lite till, rör ner hackad tomater och alla kryddor. Stek under omrörning, tillsätt, apelsinsaft, hetta vatten och lägg i kyckling och låt puttra gryta cir 30 minuter. Rör om i mellan.
Hack både champinjoner och paprika och lägg i sista minuten. Smaka av med salt och peppar.
Hoppas att ska smaka!
2 Responses
Den här är fantastiskt god!
Vi använde den som julmat, då den har en del ”julsmak” som appelsin.
Vi var så många till middag att jag valde att servera såsen som tillbehör til grillad kyckling.
vad glad jag blir att läsa, tack snälla