Saftigt, lättbakat apelsinkaka i långpanna med krämigt och len frosting.
Recept för 20 bitar
5 st ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
200 g smör
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl apelsin juice konrentrerad
apelsin zest från 2 apelsin
1 dl mjölk.
Frosting
400 g philadelphiaost
100 g smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
zest från från 1 apelsin
Gör så här
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smält, mjölken, apelsin juice. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och rör ner i smeten. Smörja panna med smör och puttra lite mjöl.
Häll ner smeten i pannan 20 x 30 cm.Grädda i mitten av ugnen 35-40 minuter.
Under tiden förbered frosting, vispa smör, florsocker och tillsätt philadelphiaost, vaniljsocker och försätt att vispa tills krämigt och fluffig. Bre frostig över kakan och låt stelna en stund.