Lättlagat kyckling soppa med nudlar.
Super god och mättande soppa med asiatiska smak, om du har kyckling buljong i frysen och ugnrostat kyckling i kylen så går det hur snabbt som helt.
Recept
1 liter kycklingbuljong
2 dl vatten
4 st limeblad
2 msk riven ingefära
2 msk soya
1 st röda chili( kan uteslutas)
1 msk sesamolja
1 msk socker
2 st vitlök
0,5 tsk salt
Behörighet / Toppning
400 g ramen nudlar färsk/ går bra också äggnudlar
2 st salladslök finhackad
2 msk färska koriander
2 kokta ägg
2 st pak choi
1 msk sesamfrön blandat
2 msk chili olja.
Gör så här.
Lägg i en kastrull kyckling buljong, vatten, salt, limeblad, soya, sesamolja, ingefära, vitlök. Och koka allt tillsammans ca 5-7 minuter. Smaka av eventuellt mer salt eller socker och lägg åt sidan. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i nudlar ca 2 minuter. Om du använder färska nudlar. Annars kokar du enligt anvisningen på förpackning. Tar ut nudlarna och skölja med iskallt vatten. I samma vatten lägg i pak choi som du delat i mitten och låt koka 1 minut.
Finhacka salladslök, koriander.
Dags att montera, Lägg nudlar botten i en skål, toppa hackade kyckling, pak chio, salladslök och häll över buljong. Avsluta med kokta ägg, koriander, chili olja och sesamfrö.
Servera genaste.
Hoppas att ska smaka!