Baghrir är marockanska pannkakor som bara smälter i munnen. Dessa pannkakorna serveras smälta smör och honung vid sidan.
Riktigt goda är dem och lätt att göra dem också.
Recept
2 dl mannagryn
1 dl vetemjöl
1 msk socker
1 tsk torr jäst
0,5 tsk bakpulver
1 ägg
2 kryddmått salt
4 dl ljummet vatten.
Gör så här
Blanda alla torra ingrediensen i en bunke.
Tillsätt ägg, och 3 dl vatten. Blanda med en handvisp tills allt går ihop och häll över resten av vattnet. Mixa sedan smeten i en mixer ca 1-2 minuter.
Täck bunken med plastfolie och låt smeten jäsa 45 minuter. Efter jäsning smeten bildas bubblor på ytan , mixa gärna igen ca mindre 1 minut.
Stek pannkakorna på helt torr stekpanna tills det bildas bubblor på ovansidan och den är helt torr. Pannkakorna ska inte vändas utan bara gräddas på en sida.
Fortsätt grädda resten av pannkakorna på samma sätt. Lägg inte på varandra pannkakorna medan dem är varma, dem kan klippas ihop lätt.
Låt svalna pannkakorna innan du servera. Servera gärna till smälta smör och honung.
Hoppas att ska smaka!
4 Responses
Jag ÄLSKAR detta recept! Jag äter med brynt smör och limesocker (socker+limezest). Tack för ett fantastiskt recept!
åh vad kul att höra, tack själv snälla
Jättegoda. Äter dem med pressad citron, lite socker och ibland smör. Min man äter dem med lingonsylt. Tack för alla härliga recept och två bra och vackra kokböcker!
❤️❤️❤️❤️💕🙏🏼