Världens godaste morotsrätt serveras yoghurt och pesto sås. Passar som förrätt, lätt lunch eller middag. Funkar utmärkt vid buffé. Riktigt gott och enkelt.
500 g morötter
1 tsk malsamic vinäger
2 msk olivolja
1 tsk oregano
salt ch peppar
3 dl yoghurt. ( Turkisk)
2 msk pesto
1 vitlöksklyfta
2 msk koriander färska
1 msk olivolja
salt och peppar
1 msk valnötter
1 msk olja
Gör så här
Börja med yoghurt genom att lägg i en sil klädd med tunn kökshandduk och låt stå 20 minuter. Skala morötterna och dela önskat strl. Blanda i en skål olja, vinäger, oregano och salt , peppar. Satt ugnen 200 grader och rostat morötterna 25 minuter. En annan skål balanda alla ingredienser till såsen och lägg åt sidan.
I en stor fat lägg yoghurt blandat på botten och toppa rostat morötter. Avsluta med hackade nötter och olivoljan.
3 Responses
Ser ljuvligt ut ! 🙂
Kram Cim
tack snälla
Ska olja och vinägerblandningen rostas med morötterna? Ska prova till brunch, ser så gott ut.
Mvh