Balsamic och vitlöksrostade morötter

Kök

Afrikansk

Tid

30 min

Portioner

2

Svårighet

Enkel

förrätt , lätt middag eller vid buffé.

Instruktioner

Världens godaste morotsrätt  serveras yoghurt och pesto sås. Passar som förrätt, lätt lunch eller middag. Funkar utmärkt vid buffé. Riktigt gott och enkelt.

 

 

500 g  morötter

1 tsk malsamic  vinäger

2 msk olivolja

1 tsk oregano

salt ch peppar

 

 

3 dl yoghurt. ( Turkisk)

2 msk pesto

1 vitlöksklyfta

2 msk koriander färska

1 msk olivolja

salt och peppar

1 msk   valnötter

1 msk  olja

Gör så här 

 

Börja med  yoghurt genom att lägg i en sil klädd med tunn kökshandduk och låt stå 20 minuter. Skala morötterna och dela önskat strl. Blanda i en skål olja, vinäger, oregano och salt , peppar. Satt ugnen 200 grader och rostat morötterna 25 minuter. En annan skål balanda alla ingredienser till såsen och lägg åt sidan.

I en stor fat lägg yoghurt blandat  på botten och toppa rostat morötter. Avsluta med hackade nötter och olivoljan.

 

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

3 Responses

  1. Ska olja och vinägerblandningen rostas med morötterna? Ska prova till brunch, ser så gott ut.
    Mvh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier