Otroligt goda bananmuffins som passar till frukost, mellanmål, och varför inte till kvällsfika.
Recept ger dig 6 stora muffins
3 st mjuka bananerna
100 g smör
2,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 ägg
0,5 dl farinsocker
0,5 dl lönnsirap
1 tsk kardemumma malen
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)
nypa salt
Havre topping
1 dl havregryn
0,5 mandelmjöl eller vetemjöl
30 smör smält
2 msk strösocker
1 msk lönnsirap
o,5 tsk kardemumma malen.
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna med en gaffel och tillsätt farinsocker samt lönnsirap, smälta smöret blanda lätt. Tillsätt äggen, mjöl, havregryn, malen kardemumma, bakpulver, bikarbonat och blanda tills allt är väl blandat. Klicka ut smeten i 6 stora muffinsformar. Blanda havretoppingen i en skål och fördela över muffinsen. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 30 minuter. Låt dem svalna och hoppas att de smakar !