Otroligt saftigt och riktigt gott tunnbröd som passar till dem flesta rätter. I traditionellt bakar detta bröd utan fyllning men testat med västerbottenost och persilja och serveras fetaost, mozzarella dipp. Åh den blev magiska gott rekommenderar STARK att test.
Recept för 4-6 portioner
2,5 dl mjölk fingervarmt
1,5 dl vatten
1 msk torr jäst
1 msk strösocker
7,5 dl mjöl
1 tsk salt
Fyllningen
2 dl västerbottenost
0,5 dl persilja.
Pensla
4 msk smör
2 msk finhackad persilja
Så här gör du
Blanda i en skål mjölk, vatten, jäst och socker. Rör runt lite och låt vänta 5 minuter. häll ner mjölet och salt. Blanda med slev tills allt går ihop. Knåda degen på en mjölad köksbänk och låt jäsa 20 minuter. Dela den i tolv degknyten och låt vila 10 minuter. Kavla bollarna runt som bilden och fylla i ost och persilja blandningar.Rulla igen som boll och vila 10 minuter. Kavla bollarna försiktigt och stek bröd med torr stekpanna ca 2-3 per sida. Pensla med smält smöret och persilja. Servera gärna med fetaost och mozzarella dipp. åh sååå himla gott.
Recept för fetaost och mozzarella dippen
150 g fetaost
125 g mozzarella
zest från en citron
1 msk dill
1 msk honung
2 msk créme fraîches
3 msk vatten.
Lägg allt i en matberedare och mixa fint. Häll i skål och servera med bröd.
One Response
På bröden – vad är sista ingredienten? 1tsk ?
Mvh