En riktigt god biffcurry med Thailändska smak.
500 g biff
1 burk kokosmjölk
2 st gullök finskivade
2 msk tamaridpasta
2 msk röd thaicurrypasta
1- 2 msk fisksås
1-2 tsk socker
2 st vitlök
4 st kardemummakaplar
1 hel kanel
Några skivor annas( kan uteslutas)
1- 2 dl kokande vatten, beroende på hur mört du vill ha köttet.
Olja
Ingredienserna.
Gör så här
Börjar med att putsa köttet och skär i tärningar / strimlor. Hetta upp olja iben gryta. Bryn köttet tills den fått fin färg, tar ut köttet och lägg åt sidan. Rör ner löken och fräs ca 5 minuter och ställa det åt sidan tillsammans med köttet.
Häll i mer olja vid och tillsätt currypastan och fräs 1 minut under omrörning. Lägg i tamaridpasta, vitlök, fisksås, socker och kokosmjölk och vatten.
Koka upp och sänka värme och lägg tillbaka köttet och löken, tillsätt kanel, kardemummakaplar som du stötta lite grann. Låt puttra grytan 30 minuter eller tills köttet är mört. Rör om då och då.
Tillsätt ananas och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
Servera gärna med ris och hackade grönsaker vid servering.
Hoppas att ska smaka!
2 Responses
Så himla god! Du är så duktig 🙂
Vad roligt att höra, tusen tack snälla