Recept för 4 portioner
3 dl basmatiris
0,5 g saffran
1 liten broccoli huvud
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
1/2 blomkål
3 st poatisar
2 st morötter
100 Haricot Verts
1,5 dl yoghurt
1 tsk paprika pulver
0,5 tsk chili pulver
1 tsk gurkameja
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander pulver
1 tsk Garam Masala
1 hel kanel
2 lagerblad
2 msk olja
salt och peppar
0,5 dl koriander
0,5 dl mynta
1 grönsaksbuljong
20 g smör
Gör så här
Börjar med att tvätta riset 2 -3 gånger och blötlägg 20 min. Koka vatten i en står kastrul med salt. Koka riset 7 minuter. Sila av riset och lägg åt sidan. Hacka alla grönsaker och tillsätt torra kryddor, yoghurt. Hetta upp olja i en panna lägg i lagerblad, kanel hel spiskummin rör runt och tillsätt löken och vitlöken några minuter. Häll över grönsaker med marinaden och smula ner. Låt steka grönsakerna. 10 minuter. Häll över kokta riset , saffran som du blandat med liten vatten och avsluta med hackade koriander och mynta. Smälta smöret och tillsätt sista innan du stänger av. låt stå 10 minuter.