Nu när det börjar bli lite vårkänsla ute vill man ha glass i frysen. Biscoffglass har stått på mitt schema ett tag men jag har inte hunnit av olika anledningar. Barnen beskrev det som de bästa dagarna eftersom de fick äta hur mycket som helst. Riktigt gott och väldigt lätt att göra.
Recept
5 dl vispa grädde
1,5 dl kondenserad mjölk
1 burk biscoff 400 g
3 msk mjölk
15 st Lotuskex
2 msk vaniljsocker
1 tsk flingsalt
Gör så här
Vispa grädden med vaniljsocker tills den blir luftig och bildar toppar. Lägg åt sidan.
I en annan skål, blanda biscoff, kondenserad mjölk och vanlig mjölk. Värm i mikron i 2 minuter, det blir lättare att blanda med en slev. Vänd sedan ner den vispade grädden och de hackade Lotuskexen. Spara gärna lite Lotus Biscoff för att sedan använda till garnering.
Häll upp glassmeten i en form som rymmer ca 1 liter och garnera med hackade Lotuskex, Lotus Biscoff och lite flingsalt. Låt glassen stå i frysen i minst 6 timmar, men gärna över natten.
Hoppas ska smak ❤️