Biscoff glass – len och krämig glass

Kök

Afrikansk

Tid

60 min

Portioner

10

Svårighet

Enkel

krämig och len biscoff glass

Instruktioner

Nu när det börjar bli lite vårkänsla ute vill man ha glass i frysen. Biscoffglass har stått på mitt schema ett tag men jag har inte hunnit av olika anledningar. Barnen beskrev det som de bästa dagarna eftersom de fick äta hur mycket som helst. Riktigt gott och väldigt lätt att göra.

Recept

5 dl vispa grädde

1,5 dl  kondenserad mjölk

1 burk biscoff 400 g

3 msk mjölk

15 st Lotuskex

2 msk vaniljsocker

1 tsk flingsalt

 

 

 

Gör så här

Vispa grädden med vaniljsocker tills den blir luftig och bildar toppar. Lägg åt sidan.

I en annan skål, blanda biscoff, kondenserad mjölk och vanlig mjölk. Värm i mikron i 2 minuter, det blir lättare att blanda med en slev. Vänd sedan ner den vispade grädden och de hackade Lotuskexen. Spara gärna lite Lotus Biscoff för att sedan använda till garnering.

Häll upp glassmeten i en form som rymmer ca 1 liter och garnera med hackade Lotuskex, Lotus Biscoff och lite flingsalt. Låt glassen stå i frysen i minst 6 timmar, men gärna över natten.

 

Hoppas ska smak ❤️

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier