Korvstroganoff är verkligen favorit hos oss, det går snabbt att laga men idag testat med blomkål, säger bara wooow vilket fullträff detta blev.
1 blomkålhuvud
1 stor gullök
3 st vitlök
2 msk tomatpurén
1 tsk kapris
1 msk mjöl
2 dl mjölk
3 dl grädde
1 tsk senap
2 msk finhackad dill
Salt och peppar
Olja och smör
Gör så här
Dela blomkålhuvudet i buketter, koka lättsaltat vatten i en stor kastrull. Koka blomkålen ca 10 minuter.
Sila av och låt rinna ordentligt.
Hacka löken och vitlök.
Hetta upp olja i stekpanna, stek blomkål på hög värme tills dem får färg.
Tar ut blomkål och lägg åt sidan.
I samma stekpanna tillsätt smör och fräs löken, vitlök och kapris något minut.
Tillsätt tomatpurén och stek ordentligt, strö över mjölet och rör runt lite. Lägg tillbaka blomkål och stek allt under omrörning. Häll i grädde och mjölk.
Krydda salt, peppar, senapen och låt koka 10- 15 minuter.
Lägg i finhackad dill och servera.
Hoppas att ska smaka!