Het gryta med ugnsrostade aubergine och bönor. En smakrik vegetarisk gryta som passar perfekt som matlåda och stressiga dagar.
700 g aubergine
1 msk olja
Salt och peppar
Grytan
1/2 purjolök
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 burk vita bönor
3 st vitlöksklyftor
1 tsk harissa
1 tsk lökpulver
1 tsk malen koriander
1 tsk paprikapulver
1 buljongtärning
1 msk hackad persilja
1 dl vatten
Salt och peppar
Olja att steka i.
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att skära auberginen i fina bitar. Krydda med salt, peppar och ringla över olja. Blanda väl och baka i ugnen i 20 minuter. Skär purjolöken i strimlor och hetta upp olja i en stekpanna. Stek purjolöken en stund och tillsätt sedan tomatpuré, vitlök, torra kryddor och harissapasta. Stek under omrörning i 2 minuter. Häll över krossade tomater, vatten och smula ner buljongtärningen. Låt puttra i 15 minuter. Tillsätt bönor, ugnsrostade aubergine och persilja.
Hoppas att det kommer att smaka!