Böngryta med aubergine.

Kök

Afrikansk

Tid

30 min

Portioner

4

Svårighet

Enkel

Vegetarisk gryta med ugnsrostade aubergine och vita bönor

Instruktioner

Het gryta med ugnsrostade aubergine och bönor. En smakrik vegetarisk gryta som passar perfekt som matlåda och stressiga dagar.

 

 

 

 

 

700 g aubergine

1 msk olja

Salt och peppar


Grytan

1/2 purjolök

1 msk tomatpuré

1 burk krossade tomater

1 burk vita bönor

3 st vitlöksklyftor

1 tsk harissa

1 tsk lökpulver

1 tsk malen koriander

1 tsk paprikapulver

1 buljongtärning

1 msk hackad persilja

1 dl vatten

Salt och peppar

Olja att steka i.

 

 

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med att skära auberginen i fina bitar. Krydda med salt, peppar och ringla över olja. Blanda väl och baka i ugnen i 20 minuter. Skär purjolöken i strimlor och hetta upp olja i en stekpanna. Stek purjolöken en stund och tillsätt sedan tomatpuré, vitlök, torra kryddor och harissapasta. Stek under omrörning i 2 minuter. Häll över krossade tomater, vatten och smula ner buljongtärningen. Låt puttra i 15 minuter. Tillsätt bönor, ugnsrostade aubergine och persilja.

Hoppas att det kommer att smaka!

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier