Ljuvligt och fantastiska GOTT maträtt från Afghanistan, friterad aubergine i hett tomatsås som serveras vitlökssås och färska bröd. Perfekt till färska bröd
Recept för 4 portioner
2 st aubergine 600 g
olja att fritera
Såsen
1 burk krossade tomater
1/2 gul lök hackat
3 st vitlöksklyfta pressat
2 st gröna chili hackat
2 st tomater färska Skär skivor
1 liten gul lök ( SKÄR strimlor)
1 msk tomatpure
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskumminen
1 tsk paprika pulver Kan utesluta
1 buljongtärning
2 dl vatten
salt och peppar
2 msk olja
Vitlökssås
2 dl yoghurt Turkisk
0,5 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano torr
salt och peppar
färska persilja att garnera vid servering.
Så här gör du , börjar att skära aubergine fina tunna skivor. Hetta upp olja i en panna och fritera aubergine varje sida tills de blir gyllenbruna. Låt rinna av .
Sakla löken , vitlöken och stek i olja 2 minuter. Tillsätt tora kryddor och rör runt lite. Häll över krossade tomater , tomatpure , vatten och smula ner buljongtärning. Låt koka 15-20 minuter. Varva runt skivade tomater, friterade aubergine, löken och chili och låt koka på låg värme 10 minuter.
Under tiden förbered såsen genom alla blanda alla ingredienserna i en skål och ställa i kylen. I en stor fat lägg såsen första och toppa auberginer gryta och avsluta med att garnera yoghurt, oregano och färska persilja.
Hoppas att ska smaka
2 Responses
Vilken olja använder du mär du steker
Rapsolja