Bulgur pilaf med grönsaker är såå gott och enkelt att tillägga. Du kan tillsätt med kyckling om du önskar det.
jag har serverat med vitkålssallad bredvid
Recept för 4 för portioner
4 dl bulgur med vermicelli (har använt)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 dl frysta grönsaker , som paprika , majs , gröna ärtor
2 st morötter fint hackat
1 burk krossade tomater
1 msk tomat puré
1 tsk paprika pulver
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander malen
4 msk koriander färska
4,5 dl vatten kokande
1 buljong tärning
salt och peppar
3 msk olja
Gör så här
Hacka fint löken och pressa vitlöken. Hetta upp olja i en kastrull och stek löken , vitlöken och liten stund. Lägg i tomat puré och rör runt , tillsätt torra kryddor och blanda väl. Häll i morötter, blandat grönsaker, bulgur och blanda ihop. Tillsätt krossade tomater , vatten , buljong tärning och blanda ordentligt. Låt koka under lock 20 minuter. Smaka av salt och peppar och rör ner koriander. servera gärna med god sallad