bur saliid- Somaliska dough

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Många länder har något form av friterad bollar / donuts  som otroligt goda. I Somalia kallar vi (bur saliid) och serveras tillsammans med sambusa, bajiye och shaah, (Te)

Bur saliid är typiska street food och är jätte populär i Somalia.  Man serverar också vid ramadan (fastemånad)

 

 

 

 

Recept

4 dl specialvetemjöl

1 msk socker

1,5 dl mjölk

2 kryddmått kardemumma

0,5 tsk salt

2 tsk jäst

2 msk olja naturel.

Olja att friterar.

 

 

Gör så här

 

Lägg  alla  torra ingrediensen i en skål och blanda väl.

Tillsätt  olja och mjölk och arbeta degen 5-7 minuter.  Täcka degen med plast och lät jäsa 30 minuter.

Mjöla din arbetsyta och kavla degen precis som bild nedre.   Skär degen triangel eller önskat strl.

Hetta upp olja  till ca 180 grader i en djup kastrull. Fritera degen ca 2-3 minuter  på varje sida.  Viktigt att du inte ha för  hög värme på oljan.

När bollar / dough är gyllene , lyfta du med hålslev  och låt rinna av på hushållpeppar.

Låt svalna en stund innan servering.  Testa gärna att äta med dadlar och ( shaah)  TE, du kommer bli beroende tror mig.

 

Hoppas att ska smaka!

 

 

 

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

4 Responses

  1. Åååh, det vattnas alltid i munnen och knorrar i magen när jag läser dina recept! En lugn dag ska jag ha modet att pröva. 😊😊😍 Aldrig testat afrikansk mat förut, men smakerna verkar så spännande! 🧡💛💚

  2. Hej
    Jag och dottern Amina ska göra bur saliid idag. Det ska bli väldigt kul och intressant. Vi har andvänt dina recept och vi är säkra på att det ska bli jättegott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier