Buskut- Somaliska små kakor

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Somaliska småkakor är såå enkla att baka  och du  har säkert alla ingredienser i ditt kök.  Dem här  är klassiska kakor som man bakar till Eid, stora festar  och vid bröllop osv. Har alltid hemma och dem håller länge. Supergoda tillsammans med Somaliska te.

Testa gärna.  vill du halvera recept funkar det utmärkt.

 

 

Detta recept räcker för många portioner

 

900 g smör smält

6 st ägg

1 kg florsocker

3 msk vaniljsocker  eller kardemumma mald dunkar också.

1 msk bakpulver

1,7 kg mjöl.

 

Gör så här

Börja med att värme smör på låg värme och lägg åt sidan.

Tar en djup och stor skål som rymmer alla ingredienser.  Lägg i ägget, smöret,  florsocker, vaniljsocker och blanda väl. Tillsätt mjölet och bakpulver lite i taget och arbeta tills allt går ihop för handa. Det tar ungefär 10 minuter.  Förbered vilka forma du tänkte använder och ugnsform. Du behöver inte bakplåtspapper på ugnsform.  Satt ugnen 250 g.  Lägg degen i maskin och forma precis som du önskar.  baka i mitten av ugnen 7-10 minuter.

Låt svalna helt och försvara kakorna i  burk.

 

 

 

 

 

Använder denna maskin för att forma olika form,

du hittar framst utländska affären.

Vad tyckte du om receptet?

2 Responses

  1. Hej!

    Jag har fått smaka på dessa av en granne och då med en typ av marmelad/gelé som smakade kardemumma…. Vad kan det vara?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier