Smakrikt och fantastiska indiska kycklinggryta med mycket smak. jag har serverad naan bröd utan jäst, recept till brödet finns nedre
Recept 6 portioner
750 g kycklingslårfile
1,5 dl natural yoghurt
1 tsk garam masala
1 tsk koriander malen
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprika pulver
2 msk rapsolja
citron saft från 1/2 citron
1 tsk vitlös pasta
1 tsk ingefära pasta
salt och peppar .
Såsen
1 gulök
1 msk ingefära och vitlöks mix
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 tsk garam masala
1 tsk coriander malen
1 tsk paprika pulver
1 dl jordnötssmör
3 dl vatten
1 buljong tärning
2 msk färska koriander
salt och peppar
olja att steka
Gör så här
Lägg kyckling i en skål , gärna hela file och rör ner alla ingredienser till kyckling. Blanda väl och täcka med plast. Låt låt rumstemperatur minst 1 timme men gärna över natten i kylen. Sätt ugnen 220 grader. Klä ugnsform med bakplåtspapper och lägg kyckling. Stek kycklingen i mitten 20 minuter.
Under förbered såsen . Skala löken och hack fint. Hetta upp olja i en panna stek löken tills det blir mjuk. Tillsätt vitlöks & ingefära pasta. Lägg i torra kryddor , tomat pure , jordnötssmör, krossade tomater och vatten. Rör runt och smula ner buljong tärning. Låt puttra på låg värme 15 minuter. Mixa såsen till en krämig sås. Ta ut kycklingen och skär strimlor. Lägg kyckling i såsen och avsluta med koriander. Smaka av salt och peppar.
Hoppas att ska smaka
8 Responses
Jag har följt dig nu ett tag och jag måste bara säga stort tack för allt du gör och rätten ska testas ikväll 😋
Tack så mycket snälla
Jättegott! Speciellt jordnötssmöret satte god smak på det. Hela familjen gillade maten.
ÅH , TACK SNÄLLA ATT DU TOG TID ATT SKRIVA. Detta gör mig jätte glad
Sjuuukt god! Kommer göra detta många gånger. Hela familjen gjorde tummen upp ❤️
Åh vad glad jag blir, tusen tack
Hej vilken typ av buljongtärning ska det vara? Ditt recept ser gott ut jag ska testa det 😁
hej ! använder kyckling buljong