Härligt caesarsallad med med krispig kyckling och pesta dressing. Långa ifrån den klassiska caesarsallad och det blev så gott
4 portioner
4 st kycklinglårfilé
1 dl panko ströbröd
1 dl vetemjöl
0,5 dl parmesanost
2 ägg
1 tsk oregano
salt och peppar.
Sallad
1 romansallad
12 körsbärstomater
Dressing
1 dl yoghurt
1 msk pesto
1/2 citron
1 vitlöksklyfta
1 tsk senap
3 msk vatten
1 tsk oregano
2 msk parmesanost
salt och peppar
smör och olja stek i
Servering
2-3 skivar bröd
Skivad parmesanost
Smörstekta brödkrutonger
Gör så här
Börjar att blanda alla ingredienser till dressing i en skål och ställe in kylen. Skär lagom fina skivor brödET och steka med smör 3- 4 minuter.
Vispa ägg i en djup tallrik. Blanda panka och riven parmesanost, oregano i en annan talrik och vetemjöl en Annan djup tallrik. Salt och peppar kyckling på båda sidan. Vända kyckling mjölet och sedan äggblandningen och sedan pankoblandning. Hetta upp olja och smör i en panna och stek kyckling 3-4 minuter per sida.
Blanda dressing i salladen och spara lite dressing till topping. Lägg på kyckling och toppa med krutonger, hyvlad parmesanost.
Hade hemma bröd med tranbär men funkar också ljusbröd