Cambaabur är djiboutis kryddad crepes, liknande injera men skillnaden är att man kryddar med vitlök, lök, svart kummifrön, gurkmeja och fänkål och stekas med olivolja.
Dem här crepes är väldigt populärt i Djibouti och man servera gärna Eid dagen med natural yoghurt och honung.
Recept
4 dl mjöl
2 dl rågmjöl
1 msk socker
1 tsk jäst
1 msk svart kummifrön ( du kan minska mängden av svart kummifrön)
1 tsk fänkål
1 liten lök fin rivet
2 vitlök pressade
1 tsk gurkmeja
0,5 tsk salt
6 dl ljummet vatten.
Olivolja till stekning
4-5 socker
Gör så här
Mixa ihop lök och vitlök till puré.
Lägg alla ingredienser i en bunke och häll över vattnet lite i taget till du får klumpfri smeten. Täcka med plastfolie och lät smeten jäsa 1 timme i rumstemperatur eller in kylen över natten.
Förbered två stekpannan bredvid varandra. Ena använder smeten och andra vid stekning.
När crepes har fått fin färg på ena sidan, vänd då till andra stekpannan som du smörje med olivolja och stek andra sidan.
Strö över socker medan crepes är varmt, försätta tills du är klart med allt.
Servera gärna med natural yoghurt och honung.
Hoppas att ska smaka!