Riktigt saftigt och smakrikt färsbiffar som serveras med ajvar, vitlökssås och bröd. Otroligt gott biffar som får marineras över natten.
Recept för 4 portioner
600 g lammfärsk
liten gul lök
2 st vitlöksklyftor
o,5 tsk paprika pulver
0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 msk vatten
olja att steka
Gör så här
Mixa löken till en fint pure. Pressa vitlöken. Lösa upp bikarbonaten med vatten och blanda sedan alla ingredienser till köttet i en bunke.
Täcka bunken och låt stå i kylen över natten. Fukta händerna och forma önskar strl till avlånga biffar eller bulle.
Hetta upp olja i stekpanna och stek biffarna 2-3 minuter på varje sida.
Servera gärna ajvar, vitlökssås, grönsaker och färska bröd eller bulgur.
Hoppas att ska smaka!