Cevapcici- köttbulle/ färsbiffar från Balkan.

Kök

Annat

Tid
Portioner
Svårighet

Instruktioner

Riktigt saftigt och smakrikt färsbiffar som serveras med ajvar, vitlökssås och bröd. Otroligt gott biffar som får marineras över natten.

 

 

Recept för 4 portioner

600 g lammfärsk

liten gul lök

2 st vitlöksklyftor

o,5 tsk paprika pulver

0,5 tsk svartpeppar

0,5 tsk bikarbonat

1 tsk salt

4 msk vatten

olja att steka

 

Gör så här

Mixa löken till en fint pure.  Pressa vitlöken. Lösa upp bikarbonaten med vatten och blanda sedan alla ingredienser till köttet i en bunke.

Täcka bunken och låt stå i kylen över natten.  Fukta händerna och forma önskar strl till avlånga biffar eller bulle.

Hetta upp olja i stekpanna och stek biffarna 2-3 minuter på varje sida.

Servera gärna ajvar, vitlökssås, grönsaker  och färska bröd eller bulgur.

 

Hoppas att ska smaka!

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier